Search

آشنایی با تأثیر مصرف نمک بر بیماریهای بارداری

تأثیر مصرف نمک بر بیماریهای بارداری

 

 بیماریهای دوران بارداری

 

به گزارش دانشنامه پزشکی, براي پيشگيري از بروز آدم بارداری به زنان باردار توصيه می‌شود از افزودن نمك اضافي به غذاهای یومیه خودداری کنند.
خانم معصومه افتخاری کارشناس بارداری در گفتگو با خبرنگار دانشنامه پزشکی در نیشابور گفت: براي پيشگيري از بروز ادم باید از مصرف مواد خوراكي نمك‌دار از جمله چيپس سيب زميني، آجيل شور، ماهي شور، بيسكويت‌هاي شور، و ترشيجات خودداري شود.
وی بیان داشت: مصرف نمك نبايد بيش از پنج گرم در روز باشد مگر در صورت وجود بيماري‌هاي قلبي و فشارخون بالا كه محدوديت شديد مصرف نمك در رژيم غــذايي توصــيه مي‌شود.
کارشناس مادران دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: در صورتي كه آدم کلي همراه با افزايش فشار خون باشد و بعد از هفته بيستم حاملگي رخ دهد، بايد به وجود پره اكلامپسي شك كرد و اقدامات تشخيصي لازم (مانند اندازه‌گيري پروتئين ادرار و …) توسط پزشک انجام شود.
افتخاری اظهار داشت: در اكثر خانم‌هاي باردار، ورم مختصري در ساق و قوزك پا مشاهده مي‌شود که اين حالت در نتيجه فشار رحم و محتويات آن روي وريدهاي لگني و مختل شدن بازگشت وريدي خون از پاها ايجاد مي‌شود.
وی با بیان اینکه در صورت بروز ورم توصيه مي‌شود خانم باردار چهار تا پنج بار در روز به پهلو دراز بكشد، ادامه داد: دراز كشيدن به پهلو(خصوصا به پهلوي چپ) در همه خانم‌هاي باردار سبب خون‌رساني بهتر به اعضاي لگني از جمله رحم و جنين و همچنين پــاهــا مي‌شود.
افتخاری خاطرنشان کرد: باید زن باردار به مدت طولاني از ايستادن و يا نشستن روي صندلي با پاهاي آويزان خودداري كند، درازكشيدن متناوب در طول روز در حالي كه پاها در سطحي بالاتر از بدن قرار گيرد با گذاشتن بالش زير پاها به بازگشت وريدي خون از پاها كمك مي‌كند.

دانشنامه پزشکیبیماریهای بارداری




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*