Search
رژیم غذایی و سرطان

رژیم غذایی و سرطان

رژیم غذایی و سرطان

محققان تخمین می‌زنند که با تغییر رژیم غذایی می‌توان از بروز 9 مورد در 100 مورد سرطان (9 درصد) پیشگیری کرد. اما نمی‌توان در این مورد دقیق بود. این تحقیق همین‌طور ادعا می‌کند که می‌توان با نگه داشتن وزن بدن در شرایط سلامت، در 5 درصد موارد از سرطان اجتناب کرد.

رژیم غذایی و سرطان پستان

تحقیق در این زمینه بسیار سخت است زیرا غذاهایی که مصرف می‌کنیم از حیث نوع و مقدارمحدوده بسیار وسیعی را در بر می‌گیرد. با بررسی میزان بیماری در کشورهای مختلف سرنخ هایی در زمینه ارتباط رژیم غذایی و سرطان پستان به دست آمده است.

تعداد بسیار کمتری  از زنان ژاپنی در مقایسه با زنان آمریکایی به سرطان پستان مبتلا شده‌اند، اما وقتی زنان ژاپنی برای زندگی به آمریکا مهاجرت می‌کنند شانس ابتلا به سرطان پستان در آنان افزایش پیدا می‌کند. بنابراین تفاوت احتمال ابتلا به بیماری باید ارتباط بیشتری با سبک زندگی و محیط داشته باشد تا ژنتیک. واضح‌ترین تغییر در زندگی این افراد در رژیم غذایی آن‌ها رخ می‌دهد.

برای اینکه بتوان نتیجه گیری قاطعی در مورد ارتباط بیماری و رژیم غذایی داشت، لازم است محققان همه مواد غذایی مصرف شده در طول عمر یک گروه از مردم را کنترل و مورد بررسی قرار دهند که عملا غیرممکن است.

بهترین روش بعد از این، می‌تواند ثبت عادات غذایی گروه بزرگی از مردم سالم‌خوار برای یک دوره مشخص باشد. سپس می‌توان زندگی این افراد را در آینده از حیث ابتلا به بیماری‌های مختلف مورد مطالعه قرار داد. این ایده اساس یک پروژه بزرگ تحقیقاتی اروپایی به نام پژوهش آینده نگرانه اروپایی در زمینه سرطان EPIC است. در این پروژه ارتباط بین سبک زندگی و سرطان با شرکت پانصد و بیست هزار نفر از ده کشور اروپایی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

تحقیقات زیادی در مورد تأثیر رژیم غذایی روزانه بر شانس ابتلا به سرطان پستان انجام شده و تا این لحظه نتیجه گیری دقیق و قاطعی به دست نیامده است. اما شواهدی در مورد تأثیرعوامل زیرموجود است.

سرطان پستان و چربی‌های موجود در رژیم غذایی

چربی‌ها شامل روغن، کره و مارگارین و همینطور چربی موجود در گوشت، ماهی و آجیل است.  به یاد داشته باشید که در شیرینی‌ها، بیسکویت، کیک و غذاهای آماده نیز چربی پنهان وجود دارد.

نگاهی به 45 تحقیق صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد زنانی که در رژیم غذایی خود چربی بیشتری مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. EPIC نشان می‌دهد زنانی که مقادیر بالای چربی اشباع مصرف کرده‌اند در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف چربی اشباع را داشته اند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان بوده‌اند.

غذاهای حاوی مقادیر بالای چربی اشباع عبارتند از:

برش های چرب گوشت
محصولات تولید شده از گوشت شامل سوسیس و پیراشکی ها
کره، کره حیوانی و چربی خوک
پنیر، مخصوصا پنیرهای سفت
خامه، خامه ترش و بستنی
اسنک‌های آماده و فرآورده های شکلات
بیسکویت، کیک و شیرینی

بنابر شواهد موجود، به نظر میرسد چربی اشباع در بالا بردن خطر سرطان پستان نقش دارد. اما احتمالا آنچه موجب سرطان پستان می‌شود ترکیبی از تأثیر چربی اشباع و عوامل دیگر است.

سرطان پستان و شکر و کربوهیدرات ها
مدرک معتبری که نشان دهنده ارتباط مستقیم بین شکر و کربوهیدرات ها و سرطان پستان باشد موجود نیست اما تحقیقات وسیعی بر روی زنان چینی در آمریکا در سال 2009 گزارش داد که در زنان زیر 50 سال، رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات خطر ابتلا به سرطان پستان پیشرفت کننده را تا اندازه ای افزایش می‌دهد. مطالعات EPIC نشان می‌دهد رژیم های غذایی با کربوهیدرات زیاد خطر یک نوع از سرطان پستان موسوم به سرطان پستان گیرنده استروژن منفی را افزایش می‌دهد.

مصرف زیاد شکر باعث افزایش وزن می‌شود. می‌دانیم که چاقی پس از یائسگی ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

لبنیات و سرطان پستان
تأثیر محصولات لبنی بر خطر ابتلا به سرطان پستان مورد مطالعه قرار گرفته است. اخیراً بعضی تحقیقات نشان داده‌اند که شانس ابتلا به سرطان پستان در زنانی که مقادیر زیاد لبنیات مصرف می‌کنند کمتر است، اما جهت اطمینان از این موضوع مطالعات بیشتری مورد نیاز است. محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند و تحقیقات نشان می‌دهد سرطان پستان در میان زنانی که کلسیم زیادی مصرف می‌کنند یا سطح کلسیم در خون آنان زیاد است شیوع کمتری دارد.

ویراستار: آسیه حائری

منبع: iranpink




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*