قارچ کفیر و نوشیدنی کفیر

کفیر , اکسیر جوانی

عادت های تکراری , نتایج تکراری!

قبل از اینکه به اصل مطلب ( کفیر) برسیم , یه مقدمه ی کوتاه :

این روزا هر چند وقت یکبار مدل جدیدی از فست فود ایجاد میشه و ما با اشتیاق و لذت اون رو امتحان میکنیم . از پیتزا با اسمهای  عجیب غریب گرفته تا ساندویچ های بزرگتر و پر گوشت تر . معیار ما برای امتحان یه غذای جدید , خوشمزگی و لذتیه که از اون میبریم ؟ یا این دوتا به علاوه سرعت آماده شدن؟  بله همه ی اینها دخیله . ولی چرا معیار ما برای امتحان یه خوراکی جدید , سلامتی و فوایدش نباشه ؟

مثلا من امروز توی نت یه مقاله راجب یه خوراکی جالب خوندم . عصاره یک نوع جلبک دریایی به اسم آگار : عصاره ای از جلبک های قرمز از نوع GELIDIUM  که معمولا به شکل پودره و مقدار مناسبش برای رفع یبوست توصیه میشه . مسلما اگه این ماده در دسترسم بود استفاده میکردم !

نکته اینه که اگر میخوایم به سلامتی و بدن زیبا و زندگی سالم برسیم , با عادتهای فست فودی و چرب , به جایی نمیرسیم . باید عادت شکن باشیم . (البته اگه عادت های سالم دارین لطفا نگهشون دارین!) باید دنبال مواد غذایی سالم , مفید و در دسترس باشیم .

امروز میخوام یکی از نوشیدنی های مورد علاقم رو بهتون معرفی کنم . نوشیدنی کفیر !

حالا این کفیر چی هست؟

کفیر به نوعی نوشیدنی گفته میشه که حاصل ترکیب دانه های کفیر (قارچ کفیر) و شیر هستش .  بعضی ها به عنوان دوغ کفیر میشناسنش و عده ای ماست کفیر . جالب اینه که  با داشتن قارچ کفیر با کیفیت , و با نگهداری مناسب از اون , میتونید تا مدتها قارچ های خودتون رو تکثیر کنید , نوشیدنیتو رو تامین کنید و از اون به دیگران هم تعارف کنید ! چون دانه های کفیر از شیر تغذیه میکنن و تکثیر میشن .

باید بدونید که از کفیر محصولات متنوع دیگری هم دست میکنن . مثل بستنی کفیر !

دانه‌های کفیر، مخلوطی از باکتری‌های سودمند (لاکتوباسیل، لاکتوکوکوس، لوکونوستوک، استوباکتر) و مخمرها (مخمر لاکتوزی و مخمر غیر لاکتوزی) با حالت پلی ساکاریدی می‌باشند.[۱][۵]دانه‌های کفیر، در ظاهر شبیه تکه‌هایی از گل کلم یا مرجان و رشته‌ای از دانه‌ها با قطر دایره ۳-۲۰ میلی متر می‌باشند . ویکیپدیا

کفیر رو از بازار بخرم یا از تولید کننده های خونگی ؟

مثل خیلی مواد خوراکی دیگه , اگر بتونید قارچ کفیر رو تهیه کنید و خودتون توی خونه نوشیدنی و ماست درست کنید , خیلی سالم تر و خوشمزه تر میشه تا تهیه از روش های دیگه . فقط باید بدونید ویژگی قارچ کفیر با کیفیت چیه و از کجا تهیه کنید  و طرز تهیه ش رو یاد بگیرید که خیلی سادست .

من قارچش رو خریدم ! چطوری نوشیدنی کفیر درست کنم ؟

1- جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن
2- تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد درب دار.
3- اضافه کردن قارچ کفیر به شیر برای عمل تخمیر
4- به قارچ اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند.
5- ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.
6- محتویات ظرف را با صافی پلاستیکی صاف کنید .
7- سپس شیر تازه(جوشیده شده و هم دما با محیط آشپزخانه) به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید.
8- ماست به دست آمده را درون بطری درب بسته ریخته و بخوبی تکان دهید سپس میتوانید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی مصرف کنید و یا برای وعده های مختلف درون یخچال نگهدارید.

چرا  کفیر بخوریم ؟

اين نوشيدني تخميري از مجموعه اي از باكتري هاي زنده و مفيد براي بدن تشكيل شده است بطوريكه دانشمندان راز سودمندي كفير را براي سيستم ايمني و گوارش وجود اين باكتري ها مي دانند . به اين باكتري ها « پروبيوتيك » اطلاق مي شود . همچنين مخمرهاي موجود در آن قادر به ساخت اسيد فوليك بوده كه كوآنزيم يك سري واكنش هاي حياتي جهت رشد سلول ها است . كمبود اسيد فوليك در خانم ها بويژه خانم هاي باردار شايع است . اين محصول معجزه آسا در پيشگيري و درمان بيماري ها بسيار مفيد است . مهمترين خواص درماني آن در مراكز تحقيقاتي معتبر دنيا به ثبت رسيده است .

خواص درماني كفير :

  • اصلاح سيستم گوارش در زمان مصرف داروهاي آنتي بيوتيك
  • افزايش حركات دودي روده و درمان يبوست
  • جلوگيري از بيماري پوكي استخوان
  • درمان آلرژي ها
  • درمان اسهال و ضد عفوني كننده محيط روده
  • درمان بيماري عدم تحمل لاكتوز در كساني كه نمي توانند شير بخورند
  • درمان بيماري هاي گوارشي
  • درمان فشار خون
  • درمان كودكان مبتلا به بيش فعالي يا هايپر اكتيويتي
  • سرشار از ويتامين هاي گروه ب مانند نياسين ، پيردوكسين و اسيد فوليك
  • غني از كلسيم ، فيبر و پروتيئن
  • مؤثر در زيبايي پوست ( مورد استفاده در كرمها و پاك كننده هاي آرايشي )
  • مقاوم كردن سيستم ايمني بدن در مقابل عوامل بيماري زا
  • ممانعت از نفخ روده اي
  • ممانعت كننده از اثر پرتودهي راديولوژيك
  • هضم راحت تر شير و جذب بهتر مواد مغذي موجود در آن
  • تولید آنتی بیوتیک توسط میکروفلور کفیر علیه میکروارگانیسم های مضر
  • ضد سرطان
  • اصلاح فلورمیکروبی محیط روده
  • هضم سلول های مخمری
  • ترشح بزاق دهان
  • تحریک ترشح شیره ی معده
  • درمان اسهال
  • درمان سندرم خستگی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
  • موثر در زیبایی پوست

امیدوارم همیشه سلامت باشید . و در آخر بخشی از کتاب مستطاب آشپزی , نوشته نجف دریابندری راجع به کفیر :

شرط اول درست کردن کفير داشتن قارچ سفید رنگی است که فقط در شیر (یا آب) زنده می ماند و عامل تغییر دهنده شیر است.  اين قارچ در شير به سرعت رشد مي کند و پس از سه چهار هفته حجم آن دوبرابر مي شود؛ … براي درست کردن 1 ليتر کفير ، 3 تا 4 گردو قارچ کفير زنده را در ظرف بلوري يا چيني شسته و خشک کرده اي مي گذاريم و 1 ليتر شير خامه گرفته سرد روي آن مي ريزيم. سپس در ظرف را محکم مي بنديم و آن را در جاي تاريکي که گرماي آن حدود 20 درجه سانتي گرارد باشيد مي خوابانيم. قارچ کفير در حرارت زير 20 درجه و در نور زياد از فعاليت مي افتد. کفير را مي توان به مدت 12، 18، 24، 36 و 48 ساعت خواباند؛ به اين ترتيب 5 درجه کفير به دست مي آيد، که اهل فن خواص متفاوتي براي آن ها ذکر مي کنند… کفير آماده را بايد صاف کنيم و در يخچال نگه داريم . براي صاف کردن کفير يا بريدن قارچ آن نبايد وسايل فلزي به کار بريم .( کتاب مستطاب آشپزی، نجف دریابندری، جلد اول، ص455)
خواص کفیر
 




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*