نوشابه دشمن کلیه و قلب

نوشابه دشمن کلیه و قلب است.این نوشیدنی لذیذ که سوغات غرب می باشد محبوب ترین نوشیدنی در میان ایرانی هاست.

سال هاست که این نوشیدنی مهمان سفره ایرانی ها شده است و در تمام مهمانی ها و مراسمات جز جدایی ناپذیر آنهاست.

این نوشیدنی سرشار از ضررها و خسارات برای بدن انسان است. تاثیر نوشابه از بدو ورود به دهان،با تاثیر بر روی لثه و دندان آغاز می شود.

نوشابه باعث تخریب لثه،مینا و دندان می شود.نوشابه با ورود به معده باعث تخریب دبواره معده می شود.نوشابه حاوی شیرین کننده های فراوانی می باشد که مقدار کالری آن برابر چند وعده غذایی است.

86862-258102-1407743394

اثر نوشابه روی کلیه‌ها

خطرات ناشی از این نوشیدنی به مقدار قند بالای آن محدود نمی‌شود، وزن را بالا می‌برد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.

یکی دیگر از خطرهای نوشابه محتوای اسید فسفریک آن است؛ این ماده که در نوشابه یافت می‌شود دارای طعم و مزه ترش است؛ اسید فسفریک یک مانع در عملکرد کلیه است و موجب ترویج سنگ کلیه می‌شود.

محققان آمریکایی برای نشان دادن این پدیده 500 نفر را مورد آزمایش قرار دادند؛ تمام عادات غذایی در یک پرسشنامه جمع‌آوری شد؛ در این تحقیق مشاهده شد دو لیوان نوشابه خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را دو برابر می‌کند، باید گفت در مورد نوشابه‌های لایت هم همین طور است.

نارسایی کلیه یک بیماری شایع است و در حال حاضر 3 میلیون فرانسوی را تحت تأثیر قرار داده است.

بیماری کلیوی دیر تشخیص داده می‌شود و یک بیماری موذی است که طی سال‌ها به آرامی تکامل پیدا می‌کند تا زمانی که به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد و غیرقابل‌برگشت است. افرادی که در معرض این بیماری هستند باید بیشتر مراقب باشند: افراد بالای 60 سال و افرادی که دارای سابقه بیماری کلیوی ژنتیکی، فشارخون بالا و به ویژه کسانی که در معرض خطر دیابت هستند.

در حال حاضر به بیماران کلیوی توصیه می‌شود از نوشیدن نوشابه و دیگر مواد غذایی که دارای اسید فسفریک هستند مانند گوشت خودداری کنند چون موجب گسترش این بیماری می‌شوند؛ افراد سالم نیز باید مراقب مصرف روزانه خود باشند.

نوشابه و بیماری قلبی

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افرادی که مقادیر زیادی مواد غذایی و نوشابه‌های حاوی فروکتوز مصرف می‌کنند، به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت دچار می‌شوند.

این پژوهشگران درعین‌حال افزودند که منظور آن‌ها فروکتوز طبیعی موجود در میوه‌ها نیست بلکه منظور شربت ذرت مملو از ماده فروکتوز است.

فروکتوز قند طبیعی است که در میوه‌ها، عسل و برخی شیره‌ها یافت می‌شود و برای شیرین کردن بسیاری از غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پژوهشگران تحقیقاتی را روی 559 نوجوان و جوان 14 تا 18 ساله انجام داده و دریافتند که رژیم غذایی مملو از فروکتوز با افزایش فشارخون، دیابت و عفونت‌های منجر به ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در ارتباط است.

این تحقیقات نشان داد: میانگین کلسترول خوب در جوانان و نوجوانانی که در مصرف قند فروکتوز زیاده‌روی می‌کنند، پایین است.دکتر وانسیا باندی از شرکت‌کنندگان در این تحقیقات گفت: بسیار مهم است که تعادل سلامتی را در غذاهای کودکان خود تامین و به شیرینی‌ها و قندهایی که در خانه یا خارج از آن مصرف می‌کنند، توجه کنیم.

همچنین پژوهش‌ها نشان می‌دهد قند فروکتوز که به طور فراگیر در فرآورده‌های غذایی به کار می‌رود، ممکن است باعث آن شود که سلول‌های چربی در کودکان با سرعت بیشتری تکثیر کنند و به این ترتیب می‌تواند نقش مهمی در چاقی کودکان و بزرگسالان داشته باشد.

فروکتوز که از جمله در شربت ذرت وجود دارد، به طور گسترده‌ای در محصولات غذایی از جمله نوشابه‌های گازدار، آبنبات‌ها و بسیاری از غذاهای کارخانه‌ای به کار می‌رود.

منبع:سایت سلامت نیوز