Search
قند و افسردگی

شکر علاوه بر چاقی،باعث افسردگی و استرس میشود

قند و افسردگی

ماده غذایی شکر که مصارف زیادی در زندگی روزمره ما دارد ، ممکن است خوشمزه باشد اما تاثیر مستقیم بر اضافه وزن ما میگذارد.

مطالعات جدید اندیشمندان نشان میدهد ؛ استفاده بیش از حد شکر نه تنها باعث چاقی و اضافه وزن میشود بلکه در سلول های مغزی تاثیرگذار است و موجب استرس و افسردگی میشود.به گفته آنها مصرف بیش از حد شکر ، در مسیر مغز تحریک ایجاد کرده و باعث چنین رفتارهایی مانند استرس میشود.

دانشمندان دریافته اند که وجود بیش از حد فروکتوز در رژیم های غذایی به خصوص در نوجوانان باعث پاسخ منفی مغز شده و افسردگی و استرس را به همراه دارد. فروکتوز قند طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات است که به اندازه در آنها وجود دارد ، اما آن را به عنوان یک ماده شیرین کننده به فرآورده های غذایی و نوشیدنی ها از جمله بیسکوییت و بستنی اضافه میکنند.

علاوه بر این دانشمندان دریافته اند که فروکتوز ارتباط مستقیمی با بیماریهای همه گیر مانند سرطان ، بیماری های قلبی و عروقی ، فشار خون بالا ، سنگ کلیه ، دیابت نوع 2 و حتی زوال عقل دارد که بیشترین تاثیر را بر روی سنین نوجوان میگذارد.
به عنوان بخشی از این مطالعه ، نویسنده معروف کتاب کنستانس ، هارل از دانشگاه Emony ایالت Atlanta کشور آمریکا به همراه تیم خود چنین آزمایشی را با یک رژیم غذایی پرفروکتوز بر روی گروهی از موشهای نوجوان و گروهی از موشهای بالغ انجام دادند.
پس از 10 هفته ، موشها را با اعمالی مانند در مسیرهای پر پیچ و خم قرار شرایطی قرار دادند که استرس را تجربه کنند٬ هورمون های استرس موشهای نوجوان بسیار بالا تر از موشهای بالغ فعال شده بودند و صحت این مطالعه را ثابت کردند.

اختصاصی - دانشنامه پزشکی



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*