Search

عروق قلب و علت گرفتگی آن ها

بیماریهای قلبی عروقی در حال حاضر جزو سه علت اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر دنیا بوده و در حال تبدیل شدن به اصلی ترین عامل مرگ و میر  یا ناتوانی  در اغلب کشورها می باشد. اگرچه خطرات ناشی از بیماریهای بیماریهای عفونی و مسری بدلیل ماهیت واگیری آنها سریع و قابل مشاهده فوری است امّا عوارض ناشی از بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی عروقی برای بیمار و جامعه،  در همان حال قابل پیشگیری می باشند.

امکان ایجاد بیماریهای قلبی عروقی بعد از سن ۴۰ سالگی در مردان ۵۰% و در زنان ۴۰% است. images

پس عامل ياعوامل ايجاد اين بيماري چيست وچگونه ميتوان ازابتلا به آن پيشگيري نمود ؟

در پاسخ گفته میشود مساله قابل تامل نوع چربی های مصرف شده است.

هر نوع چربی باعث گرفتگی عروق نمیشود بلکه فقط تكه‌های‌ بافت‌ چربی‌دار، كه‌ حاوی‌ لیپوپروتئین‌ كم‌چگال‌ (همان‌ كلسترول‌ بد) هستند و به‌ دیواره‌ سرخرگ‌ آسیب‌ می‌رسانند، اغلب‌ در محل‌ اتصال‌ و انشعاب‌ سرخرگ‌ها رسوب‌ می‌كنند و موجب انسداد عروق میشوند .

تشكیل‌ این‌ رسوبات‌ شاید حتی‌ در اوایل‌ جوانی‌ آغاز شود. با تجمع‌ چربی های زاید ‌، انعطاف‌پذیری‌ سرخرگ‌ كم‌ و فضای‌ داخلی‌ آن‌ تنگ‌تر می‌شود، در نتیجه‌ ازمقدار عادی جریان‌ خون‌ کاسته می شود . از طرفی‌ این‌ رسوبات‌ ممكن‌ است‌ شكاف‌ بردارند یا پاره‌ شوند و روی‌ آنها لخته‌ خونی‌ تشكیل‌ شود كه‌ در نتیجه‌، رگ‌ بیشترمسدود می‌شود .

این چربیهای زائد که باعث انسداد عروق میشوند چطور و چگونه وارد جریان خون میشوند ؟

پاسخ : چربیهای زائد آسیب رسان معمولا درساخت روغنهای نباتی (مایع و جامد ) صنعتی و غیر اورگانیک بکارگیری میشوند.

بنابراین اشخاصی که به مدت طولانی از این نوع روغنها استفاده میکنند ، چربی{ بد } خون آنها افزایش یافته و در نتیجه دچار گرفتگی عروق قلب میشوند .

عوامل افزایش دهنده خطرتصلب شرایین :

1- مصرف سیگار

2- مصرف مواد مخدر

3- غلظت خون

4- دیابت

5- سن بالا

6- استرس

7- کم تحرکی

8- پرخوری

منبع:سایت قلب،بانک جامع اطلاعاتی برای بیماران قلب و عروقی



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*